Et online fællesskab for neurodivergente
Er du selvstændig, hjemmearbejdende, studerende, arbejdsløs eller førtidspensioneret?
Mange neurodivergente ender udenfor arbejdsmarked eller som selvstændige, hvor man skal lede sig selv hver dag. Det kan være en stor udfordring, som kræver meget energi af en.
For at hjælpe mig selv og andre, har jeg derfor skabt en online platform, hvor vi leder hinanden gennem struktur og fællesskab i hverdagstimerne – nogle gange også i weekenden eller de sene aftentimer.
Læs nedenfor for at få en idé om hvordan 45/15 fungerer.
45/15 – Morgen check-in.
Vi starter morgenen på discord kl. 9 med et morgen check-in, hvor vi hver især bruger maksimalt to minutter på at fortælle, hvordan vores nat eller morgen har været. Måske har man sovet dårligt og har brug for at sige det højt, så forventningspresset til en mildnes. Måske er man i gang med noget, som er svært at komme videre med, og har brug for at få lavet en aftale om hjælp i løbet af dagen.
At starte dagen med at tale om noget simpelt og jordnært som, hvordan man har sovet, gør, at vi connecter på et personligt plan og føler os rummet som mennesker, hvilket jeg mærker at vi neurodivergente i højere grad har brug for, for at føle os godt tilpas blandt andre.
Når vi har brugt maksimalt et kvarter på morgen check-in, går vi i gang med de første femogfyrre minutters arbejde, hvor vi slukker for kamera og lyd, mens vi arbejder.
45 min. Arbejdssession
Du arbejder i 45 minutter velvidende, at der ligger en pause indenfor en overskuelig tidshorisont. Efter 45 minutter er der en af os som afbryder ved at sætte lyd på og kalde alle til 15 minutters pause.
Sådan ville en ideel uge se ud, men realiteten er at nogen hopper fra tidligere i løbet af dagen og nogen kommer ikke lige op til kl. 9. Vi stræber dog efter at prøve at starte dagen kl. 9 (holde hinanden op på det) og de dage hvor man sidder sammen helt til eftermiddagen siger vi altid lige ordentligt farvel og tak for i dag 🙂
Mellemrum (pauser)
Vi slukker kamera og lyd med det samme igen og bruger vores mellemrum på mange forskellige ting. Det handler om at finde en god pendant til det vi har gang i foran skærmen. Nogle gange laver jeg perler, nogle gange mediterer jeg, nogle gange sætter jeg kaffe over og funderer over de ting, jeg lige har læst eller lige har skrevet. Nogle gange er det kritisk med vasketøjet, andre gange støvsugningen. Nogle gange får mine planter vand. Nogle gange får jeg tømt opvaskemaskinen. Det er godt for min indre stemme, at få gjort alle de ting, som tidligere fik hobet sig op, da jeg kørte en travl hverdag.
Nogle gange kan jeg mærke at min krop har brug for fysisk aktivitet. Så sætter jeg min reguleringsplayliste eller dopaminliste på, på Spotify og så laver jeg noget yinyoga, flowyoga eller nogle fjollede dansemoves, hvor jeg griner af mig selv og min dårlige motorik.
Efter femten minutter sidder vi igen foran skærmen. Jeg prøver at øve mig i at det er okay, at slutte mine femogfyrre minutter midt i en opgave – kæmper i mod trængen til at gøre opgaver færdig før mit mellemrum, igen begynder. Prøver at lære min hjerne, at det er okay ikke altid at færdiggøre det, den sidder med.
- Der er altid plads til flere. Alle er velkommen, men vi stræber efter en positiv tone og mindre snak! Det handler om at få arbejdet på en struktureret måde.
- Ingen regler for fremmøde. Det er op til dig selv, hvor meget du vil benytte dig af fællesskabet, men jeg anbefaler at du bruger det et par gange om ugen for at komme ind i strukturen.
- Skriv for en prøve-dag! Det koster 35kr.